Regulament pentru public

Întrebari și răspunsuri

1. Cine are acces in Biblioteca?
Au acces in Biblioteca detinatorii "Permisului de intrare". "Permisul de intrare" este valabil atat la sediul central cat si la filialele Bibliotecii. Pentru informatii cu referire la obtinerea "Permisului de intrare" vezi compartimentul "Inscriere la biblioteca".

2. Cine poate imprumuta la domiciliu documente din Biblioteca?
Pot imprumuta documente la domiciliu beneficiarii care au pana la 16 ani si domiciliu stabil in Chisinau (cu exceptia celor din suburbii).

3. Ce documente pot fi imprumutate la domiciliu?
Biblioteca imprumuta la domiciliu cartile care nu fac parte din colectiile speciale si cele care sunt in mai mult de 1 exemplar.

4. Cate documente poate imprumuta la domiciliu un beneficiar?
Un beneficiar poate avea imprumutate la domiciliu cel mult  5 documente, indiferent daca acestea sunt de la sediul central sau filialele Bibliotecii.

5. Care este termenul de imprumut pentru un document din Biblioteca?
Termenul de imprumut pentru o carte este de 15 zile. Acest termen se poate prelungi o singura data cu 15 zile, dupa care restituirea documentului este obligatorie.

6. Ce documente nu se imprumuta la domiciliu?
Nu se imprumuta la domiciliu ziarele si revistele, enciclopediile, dictionarele, lucrarile din depozitul legal si din colectiile speciale, lucrarile aflate intr-un singur exemplar in colectiile Bibliotecii, documentele audiovideo, electronice. Aceste documente pot fi consultate in salile de lectura si salile specializate.

7. Care este pedeapsa pentru depasirea termenului de imprumut a documentelor la domiciliu?
Pentru depasirea termenului de imprumut beneficiarul achita o penalitate de 50 bani pentru fiecare document pe zi.

8. Cine are acces in salile de lectura, in Sala Audiovideo si Sala Multimedia?
Au acces in salile de lectura, in Sala Audiovideo si Sala Multimedia toti detinatorii "Permisului de intrare". Persoanele care nu au "Permis de intrare" la Biblioteca Nationala pentru Copii "Ion Creanga", dar doresc sa utilizeze serviciile salilor de lectura ocazional, trebuie sa achite o taxa de 5 lei pentru 1 zi.

9. Cate documente pot fi consultate la sala de lectura la o vizita?
Numarul de titluri oferite spre consultare in salile de lectura sau salile specializate este nelimitat. Pe perioada consultarii documentelor "Permisul de intrare" al beneficiarului se afla la bibliotecar.

10. Beneficiarii isi pot imprumuta unul altuia cartile luate de la Biblioteca?
Beneficiarilor le este interzis sa faca schimb de documente imprumutate de la Biblioteca.

11. Ce se intampla in cazul cand beneficiarul pierde sau deterioreaza documentul imprumutat din Biblioteca?
In caz de pierdere sau deteriorare totala/partiala a documentelor beneficiarul trebuie sa restituie Bibliotecii un exemplar identic (aceeasi editie) sau sa achite contravaloarea actuala a documentului pierdut si o amenda in marime de la 15 la 25 salarii minime.

12. Se permite multiplicarea documentelor din Biblioteca? Multiplicarea prin orice forma a documentelor Bibliotecii este permisa numai cu aprobarea directiei Bibliotecii si contra cost.

Biblioteca Nationala pentru Copii "Ion Creanga" - Toate drepturile rezervate WebMaster
Resurse